MAAS ruimte voor kunst

Sinds 1984 heeft Bart Drost zijn atelier in de voormalige Melkfabriek Maas & Waal in Nijmegen. In 1992 kocht de Vereniging Maas & Waal het pand aan en in 1993 startte hij er op de begane grond   MAAS ruimte voor kunst.


Er heeft zich aardig wat afgespeeld in de oude melkfabriek sinds Drost er zijn atelier heeft en menig verbouwing heeft er plaatsgevonden: het atelier is op de bovenste verdieping geweest, op de middenverdieping en op de begane grond. Soms ook op alle verdiepingen gelijkertijd. De ingang aanvankelijk via de keldertrap, later via de hoofdingang aan de Graafseweg 183a en meer en meer werd ook de achteringang aan Hatertsveldweg 26 benut.


Van 1995 tot 2010 lagen de MAAS activiteiten stil, maar in 2011 werd de draad met groot enthousiasme weer opgepakt en ontstond Drosts alter-ego Mr.MAAS. Met grote regelmaat organiseerde Drost sindsdien tot 1 januari 2018 gedurende het laatste weekend van de maand openbare activiteiten op het gebied van de beeldende kunst in zijn atelier, dat hij voor deze gelegenheid telkens weer 'ontmantelde' opdat de monumentale ruimte geheel ter beschikking staat van wie er op dat moment iets wil laten zien of horen. Hij stelt zijn atelier 'om niet' aan collega-kunstenaars beschikbaar voor de MAAS-projecten. Meer dan eens koppelde hij elkaar onbekende kunstenaars aan elkaar met het verzoek samen een project in MAAS op te zetten. En dat alles zonder subsidie. Onafhankelijkheid is een groot goed...


Voor alle informatie ga naar de website van MAAS: www.maasartistresidence.nl.
Next

Bart Drost

vrij kunstenaar

Graafseweg 183a
6531ZR Nijmegen