embroider it by yourself

"...It all started with this photo. A fellow artist was visiting my studio. At that time I was working on a number of embroidery projects. And as it goes, 'nothing was fixed' at the time. Well, when is something fixed? The projects were still in full development. The colleague took a photo and posted it on her Facebook page. There was a prompt response by email: someone wanted to 'buy a text'...".

And from one came the other ....

Next

Unfortunatly the mails are not translated...


Beste Bart,
Wat een leuk werk zag ik van jou.  Rode borduursels.
Zijn ze te koop?
            
       Hartelijk dank voor je bericht. De rode borduursels liggen te rijpen in mijn atelier. In principe horen ze allemaal bij elkaar en op dit moment maken ze ook nog eens deel  uit van de installatie 'home sweet home'.  Natuurlijk moet er voor elke kunstenaar ook 'handel' zijn . maar zo hoppa-niks-aan-de-handa geborduurde spreuken verkopen? Ik weet het niet...  In mijn achterhoofd fluistert het plan borduurpakketten te maken. Een doosje/mapje met de borduurvoorbeelden, het stramien & het garen. Met een klein persoonlijk boekje. In een beperkte oplage. Daar zoek ik sponsoring voor, want 'alles kost geld'.  Zullen we het daar samen eens over hebben? Dan wil ik met alle plezier voor jou een tekst borduren. Zie je hier mogelijkheden in, kom dan  eens langs in mijn atelier.

Wat een prima reactie. Een geweldig project!! Die borduur pakketten lijkt mij overigens een uitstekend idee.
Hou me op de hoogte en dan spreken we elkaar!!

       Je bent van het snelle reageren, dat zie ik graag. Het is misschien ietwat naÔef, maar ik had gehoopt op een "Nou, dan sponsor ik toch dat mooie project!". Zit dat er op de een of andere manier toch nog in? Met 5x250 euro zou ik al een heel eind op streek zijn.  Hoe het ook zij, het balletje is aan het rollen gebracht. Dank daarvoor. Vooruit met de geit!

        En toen bleef het stil... Ik heb helaas nog geen reactie van je mogen ontvangen. Ik vrees dan ook dat jij je niet gaat opwerpen als sponsor voor 250 euro. Desalniettemin zal ik  de tekst toch persoonlijk voor jou borduren. Mocht je willen dat ik de geborduurde tekst ook nog inlijst, laat dit me dan even weten. Ik wacht een bod van jou af. Inmiddels ben ik aan de slag gegaan met het ontwerpen van het bart-drost-borduurpakket.  Vormgever en zeefdrukker broeden al op ideeŽn.
 

Stilvallen is niet mijn sterkste kant.  Geveld door de griep!!
Ingelijst natuurlijk. Wat een leuk aanbod.  Ik doe een bod:
50 euro voor wees gerust
75 euro voor de kikkers en de prinsen
25 euro voor inlijsten en versturen van beide.
Hoe denk je hierover...??

 

        Borduur het zelf.

Next
Next

Bart Drost

free artist

Graafseweg 183a
6531ZR Nijmegen
The Netherlands