'Spelen met Kerst' - Pancratiuskerk Emmen

In de winterperiode worden er in de Grote of Pancratiuskerk in Emmen exposities georganiseerd die te verbinden zijn met de religieuze traditie.
De  commissie inspiratieplein nodigde - op zoek naar de nuances in een tot stereotiep geworden (geboorte) verhaal - Bart Drost uit om gedurende de kersttijd 2018/2019 een tentoonstelling naar eigen idee en inzicht vorm te geven.


Tijdens de voorbereidingen komt Drost onverwacht oog in oog te staan met zijn muze en allengs  wordt het kerstfeest voor hem een 'feest van de geboorte'; de geboorte van telkens weer een nieuw kind. Deze nieuwe mens onvoorwaardelijk welkom heten, geen idee waartoe dat leiden zal, daar gaat het om.


Het is een tentoonstelling in drie delen geworden, als ware het een drieluik, en bestaat uit ouder, hernieuwd en nieuw werk.


- 'getekende woorden'    (28 tekeningen & 6 kleurschilderijen)
- 'een nieuw leven'     (6 schilderingen in 9 delen & 7 foto's)
- 'Hoera, een jongen!'     (1 begeleidend boek met tekst & afbeeldingen)

Onder de noemer 'Spelen met Kerst' zal dit alles te zien zijn van 28 november 2018 t/m 6 februari 2019 in de Grote of Pancratius Kerk van Emmen.
Next

getekende woorden

Ter inspiratie van de tentoonstelling is Bart Drost na een dienst in de Pancratiuskerk in gesprek geweest met 12 kerkgangers. Ieder van hen heeft naar aanleiding van 'vijf vragen rondom kerstmis' pakweg 25 woorden opgeschreven. Van 28 daarvan heeft Drost een vrije vertaling in beeld gemaakt. Grafietstift op MDF, 30x20 cm.


Terug naar archief

Next

Bart Drost

vrij kunstenaar

Graafseweg 183a
6531ZR Nijmegen