godsgeschenken - grote kerk veere - 2000

Gedurende het seizoen 2000 verzorgde Bart Drost op uitnodiging van de Stichting Delta Cultureel een serie van drie tentoonstellingen in De Grote Kerk van Veere, onder de noemer 'Godsgeschenken'.

Hij nodigde acht (hem bekende en hem onbekende) collega-kunstenaars uit om dit hele seizoen samen met hem een bijdrage te leveren aan Godsgeschenken 1,2 en 3, waarbij dan telkens 3 kunstenaars flink mochten uitpakken en de andere 6 op de achtergrond figureerden. Dit resulteerde in een reeks tentoonstellingen met werken die veelal in situ ontstonden. Eerbied voor (de mogelijkheden van) het gebouw stonden voorop.

Bart Drost vormden samen met Kees van Gilst en Pierre Deloeul de hoofdattractie in Godsgeschenken, Deel 1. Hij plaatste hiervoor de mannen uit Innocent India - zijn India project dat in 1999 in Museum Het Valkhof in Nijmegen te zien is geweest) op karretjes die de bezoekers vrijelijk konden rondrijden over het middengedeelte van de kerk.


Op het interactieve blog van 'Godsgeschenken' plaatste Drost gedurende het seizoen iedere dag één tekening. Deze tekeningen zijn tenslotte in 2011 gebundeld in het boekje 'godsgeschenken - tekeningen'.


terug naar archief

Next

Bart Drost

vrij kunstenaar

Graafseweg 183a
6531ZR Nijmegen